Pages

Tuesday, 30 August 2011

selamat hari raya and merdeka !

hyehyehye. eh, astaga. assalamualaikum semua. hari ni hari raya. jadi saya nak ucapkan selamat hari raya kepada semua kenalan rakan taulan dan semua yang mengenali diri ini. mintak maaf anadai ada terkasar bahasa, terkutuk and all. ampun !. malas nak cakap banyak sbb penat lah seharian makan makan makan. nah tgk gambar !


20 years beraya kat sini. cemana dh kahwin nanti ? menangis lah kau !


family picture kat umah atok !


handsome boy merungut panas kat kubur. 


ibu and my sister :) mwahhh


awww, ibu and me :D


sampai umah wan apa lagi cr lappy online. :P


tak kira dah kahwin atau belum. ibu still suap kami :)


jalan cousins conteng pakai bunga api. haihh. rosak jalan wan.


esok juga hari merdeka ! so selamat hari merdeka. jadilah bangsa muda yang boleh membangunkan dan mengharumkan nama negara. amin. :)


dengar lah lagu ni. :)


Friday, 19 August 2011

dengan masa yang ada saya nak update lah sikit sikit kan. ada orang mcm rindu. BHAHAHAHA. malas lah nak cakap banyak. last last last week my groupmates shooting for a video clip Kotaraya di kotaraya. :) 


ini abang abang saya :)

ni bosir bee. bf tini :)


ni tini colette, gf bee :)



ni aimi amira, adik yuna :) 


ni semua pemuzik jalanan. bayar ah sikit. :P


ni semua org org hebat belakang tabir. :)



ini budak budak berpeluh. hihihi


ini sarah bajet comel. kikikiki.


ini org kuat yang mmg betul kuat. :P HAHA.



video

nah video satu.



Sunday, 31 July 2011

citra siswa dari mata turun ke hati.

hye ! kali ni nak cerita pasal community service. seronok tau tolong tolong orang ni even penat. :) so, demi memenuhi kehendak subjek event management kami student masscomm part 5 iaitu 5 classes yang join telah mengadakan satu event community di Kg. Bukit Bulat, Melaka. 

banyak aktiviti yang kami lakukan seperti, gotong royong, sukaneka, pengagihan dari rumah ke rumah sedikit sumbangan kepada yg kurang upaya dan mampu, program anak angkat dan sebagainyaaa. 

event start dari seawal 8 pagi sampai lah 11 mlm. phewww. akhirnya selesai sudah :) alhamdulillah.

tini colette semangat main ! 


tok mat. dia mcm lumpuh and takleh ckp and tempurung dia sebelah takda, but he can mengucap dgn lancar. kuasa Tuhan. 


my tv3 campus pun join. aidid and kamal adli and hero flat 3A


ni lagi sorang semangat tarik tali. tahulah kuat. :P


me and sarah before edarkan sumbangan :)


:)


sarah tak reti pun sebenarnyaaa. :P

bagus :)


:)

btw, tahniah everyone yang menjayakan event ini. we did a great job mates ! :D

ramadhan

subhanallah lama sungguh rasanya tidak mengupdate blog. banyak cerita tapi tiada masa dan tiada mood untuk mengupdate. jadi, insyaallah. ramadhan telah menjelma. 



semoga ramadhan kali ini membawa seribu satu kenikmatan keberkatan dalam diri kita. tiada syaitan namun bisikannya masih mengalir dalam darah ini. sama sama lah kita menunaikan ibadah puasa dengan penuh keimanan. amin :)

SELAMAT BERPUASA ! 

Sunday, 10 July 2011

HOME


fatin najlaa, kartini colette, sarah jay, nia rashid, mia amiruddin. ♥ hugs

Saturday, 9 July 2011

proud of you !

malam tadi ke kampus untuk bagi support kepada my baby Fatin Najlaa. untuk band dia. seriously, risau jugak sbb selalu tgk dia practice depan rumah, aku duk bilik. tgk dia perform. well done ! and congrats :)

me, tini, fatin and azah


congrats. :)

 supporters !

p/s : sorry, amirul asyraf amik gmbr from ur album ! 

Friday, 8 July 2011

hujan rintik rintik air bergelora

hujan sedang turun dengan lebatnya. cadangnya magu ke Feskom. sampai aja kampus terus turun hujan. duduk aja dalam kereta konon nak tunggu hujan berhenti. kuasa Tuhan hujan semakin lebat jadi saya pulang kerumah. seronok mandi hujan * sementara nak bukak gate. :)

well, entry kali ni takda kena mengena dengan atas tu ponggg. haha. petang semalam saya menjemput adik kesayangan yang baru seminggu di Politeknik Kota Melaka dalam kos Diploma Kejuruteraan Awam. dia nak balik so amik dia and saya tak makan apa apa sbb nak mkn dgn dia. pergilah JJ. after that balik ayah amik sampai Tampin. met up kat situ ayah ajak dinner sekali.

ayah cakap rumah dah sunyi. semua takda. my second sister in Kajang. she's working in UPM Serdang, me now taking my Diploma in Uitm Lendu, Alia, in Poli Melaka. then, my fifth sister ada camping. twins pun takda. kalau saya pun saya sunyi. after raya, my eldest sister will move out from my parent's house. so, its gonna be my dad, my mom, my fifth sister and the only boy. 

well, kesian ibu ayah. apa nak buat. semua kejar cita cita masing masing. ayah, okay lagi bosan boleh habiskan masa dgn golf thingy. my mom ? layan anak bujang sorang je lah main ps. 



my sister, i love her soooo much !


the only hero in my family :)



my fifth sister my my second sister 


my ayah and ibu mwahhh !


my siblings. i just love them no matter how many fights we had. ♥
p/s : I miss my family. these pictures was taken our last holiday in Penang.

Sunday, 3 July 2011

malaysia yang aman

assalamualaikum pembuka bicara, saya pencadang pertama ingin membahaskan mengenai isu isu pembangkang ? kerajaan ? demonstrasi ? BERSIH ?
okay, aku tak layak nak cakap pasala benda ni semua baru 20 tahun itu pun tak sampai lagi. tapi aku juga punya pemikiran dan pendapat. aku juga punya kuasa, suara rakyat. dengar sini semua !

sekarang kecoh pasal demonstrasi aman ke tak aman ke. entahlah. BERSIH ? suka hati korang lah nak di pihak kerajaan atau pembangkang. saya duduk di bawah jajahan kerajaan. saya menerima banyak bantuan dari kerjaan. negara yang demokratik. aman bukan ?

tujuan tulis blog ni adalah kerana terbaca status salah seorang cikgu di sekolah dulu. saya menyokong pendapat beliau. yaaa, mungking kerajaan makan duit rakyat atas cukai ? yaaa, semua org bayar cukai. kau juga begitu.

rakyat miskin tak terbela ? sampai bila kau mahu kerajaan sahaja yang membela mereka ? kenapa kau sendiri tidak membela diri kau ? kenapa kau tak berusaha keluar dari kepompong kemiskinan kau ?! aku buka mahu menghina.

kau mahu masuk BERSAMAMU ? kau mahu tv3 siarkan kesusahan dan org berdesas desus menghulurkan bantuan. kita manusia. selagi kudrat itu mampu berusahalah. Tuhan itu Maha Pemurah. usaha doa. 

aku hanya bersuara. aku juga citizen journalist. ak bebas memperkatakan apa sahaja. sekian terima kasih. semoga Malaysia tanah tumpah darahku terus aman. 

Friday, 1 July 2011

kau ingat kau cool habis lah ?

kau ingat best ke ada boyf ni ? mana best ! tak best langsung okay. boringgg. kau kena jaga hati dia, kau kena konon konon kejut dia, lepas tu kau tak boleh rapat sgt dgn lelaki nant dia jealous, lepastu kau kena selalu topup sbb nant nak text nak call super savers semua susah. lepastu kau kena bagi tahu dia semua benda, kena updates everything, lepas tu mesti kepala kau pusing bila boyf kau merajuk lah bagai, lepastu kau kena jadi macam emak emak sbb boyf kau degil kena jaga mkn minum semua, lepastu kau kena skype dgn dia nak lepas rindu, lepastu kau kena kua dating je berdua, lepastu kalau gaduh semua benda jadi tak kena, lepastu kau kena bagi bnyk commitment, lepastu ishhh mcm mcm lagi lahhh. haaaa, banyak kan ? tak best kan ada boyf ?

* awak baju hijau putih nak jd boyf saya tak ? :)

Tuesday, 28 June 2011

cinta hati

tak tahu apa dah jadi dengan kitorang. like almost EVERYDAY.  okay, EVERYDAY. after 12 kitorang akan keluar mencari makanan -.-' HAHAHAH. 


dan ini ialah cinta cinta hati saya. muahhh !
nampak tak muka excited nak drive thru mekdi tuuu ? :D


my new obsession

serious lah aku cakap dengan kau. sumpah aku suka kau weh. aww aww. dah mcm budak budak aku rasa nampak kau kat pasar malam bukan setakat melompat lompat dah terkinja kinja. haa, kau tahu tak cemano excited eh den nampak kau ? dah tu pakai baju nama yuna pulak. kau tau tak aku adik yuna ? tatau eh ? haaa, ni nak bagi tahu ah ni. kau saja je kan ? hihihi malu kitewwww




* dah aku berangan jauhhhhhhhhhhhh. BYE !

Monday, 27 June 2011

saya sangat bosan. sampai tak tahu dah apa nak buat okay. so, tak balik last weekend. jumaat sabtu keluar. :) ahad macam apa tak kua rumah tido aja pagi tgh hari ptg, hamik kauu. 

so, perasaan bosan tu dtg kembali. well, apa saya buat bila bosan ialah online. bila online saya suka baca balik conversations i had with people. :)
a serious conversation. 
ada yang kita share pasal masalah, bagi nasihat each other. share stories. past time. menangis sesama. kadang kadang benda tu bagi kita kesedaran. betul.
and ada juga conversation yang kita tak suka na baca but bila time time macam ni teguhkan hati jugak baca :( tu semua lah yang buat kita kuat and nak teruskan kehidupan. ignore others. 

and ada jugak yang conversation saya baca banyak banyak kali because happy ! yeah, nak kembalikan mood i baca berualang kali. Thanks ! :)


lepas tu ni gambar kita hari sabtu ada photoshoot. kikikiki. 
eh, tak payah lah. malu. nanti kantoii. byebye !

Wednesday, 22 June 2011

conversation

yes, we had a really serious conversation lately. but, i love it. at least we know what we want in life aite ? just work hard, oh no. work harder. and im a person who loves to see someone succeed in their life.


p/s : dear bestfriend, i love you. and just now i thought if you were made to be with him. you guys will be such a great couple or life partner. :)

Thursday, 16 June 2011

If I am not for myself, who will be?

im trying to be a better person day by day. like seriously, its for me and also for people around me. tapi yelah saya bukannya manusia yang perfect. entahlah taktau nak cakap macam mana. guys outhere maybe cara kau layan korang buat korang get me wrong. i dont know why, my bestfriend said once, im just too nice with people. thts why they fall for me easily. im not being like berlagaknya kau mcm ramai sangat je peminat kan ? okay mmg takda siapa nak aku pun, aku je terhegeh hegeh nak kat orang sbnarnya -..-
im telling you, its not easy to be in relationship. maybe, apa yang korang nampak aku ni mcm bertukar tukar lelaki. well, AT LEAST not in the same time aku pasang ramai okay. mcm ak cakap tak salah searching for the best kan. you know what, untuk lupakan your first love bukan senang. im being in relationship actually is to know people. macam macam org aku jumpa. and, perasaan tu datang bukan kita mintak pun.
kita akan dapat bila kita stop really want it. trust me. 
before this, like EVERYDAY.
NAK BOYF, NAK BOYF.
at one point kau akan rasa macam ah, bosan je ada boyf. and so suddent Tuhan bagi kau someone. faham tak ? mcm tu jugak apa yang aku rasa. Tetapi ! tak semua yang kau couple or in relationship kau really really sayang dia like mcm nak mati. betul. 
sorry post kali ni agak emosi and panjang. susah nak cakap dgn orang. kalau kau faham then, aku boleh jd journalist, kalau kau tak faham. 
EH, KESAH PULAK AKU ? 

good night ! 

Sunday, 12 June 2011

wait for disaster baru nak tolong ke ?

heyhey, lama betul tak update blog ni kan. orang kata apa ? bersarang ? haa, biar je lah bersarang sebab bukan ada orang nak kesah pun kan ? kalau ada orang yang kesah pun lepas tu menyakitkan hati je. baik kau tak payah tahu apa apa.

jumaat free sebab class takda. apa lagi ? ronggeng dengan kawan lah kan. pergi Ikea beli barang barang sikit, makan meatballs ikea. thanks lah awak yang tak berani nak cakap face to face dengan saya. siap pakai org tengah. kau comment je ah bwh gambar aku tu. haihhh.

so, khamis petang after class terus balik kl singgah klia hantar mama tini balik france. :( kesian uncle sedih. aww aww. so, balik rumah tini sebab sabtu saya ada prog dengan Mercy Malaysia. sesiapa tak tahu Mercy tu apa nah amik ni. Mercy Malaysia. so, i am a volunteer for the first time in my life joined NGO. so, macam macam lah maklumat dia bagi masa prog ni. mmg sangat berguna in the future and kehidupan seharian.

so, after habis prog ni my friend datang amik and bawak jumpa gf dia for the first time oso. round round and pulang.

Sunday, 5 June 2011

old blossom box preloved items

yesterday pergi obb. walawehhhh. seronok shopping ha. hilang dah sangap. 





Tuesday, 31 May 2011

smile

seriously these people make me smile.

ahmad tapa jais
muhammad hezal
muaz shukor
khalif faizal
muhammad fauzi
fatin najlaa
tini colette
nia rashid
mia amiruddin

i love you sampai mati !

Thursday, 26 May 2011


ohemmmjayyyyyy. if lah kan if dapat semua ni. walawehhhhhhhhhh. sumpah best gila okay ?
ah ! angan angan tinggi bebenooooooo

BUT HELL YEAH